Safaripark Beekse Bergen heeft Green Key goud behaald!

safaripark-beekse-bergen-bussafaridonderdag 23 november 2017

In Safaripark Beekse Bergen laten ze mensen zien en ervaren hoe mooi de natuur is. Om de natuur te beschermen, probeert het park allerlei facetten in het park zo duurzaam mogelijk te maken.

Safaribussen 

De Safaribussen en Safariboten waar je in Safaripark Beekse Bergen mee op safari kan, rijden en varen op de duurzame en milieuvriendelijke brandstof GTL (Gas To Liquid). GTL is vloeibare dieselbrandstof die op synthetische wijze wordt verkregen uit aardgas. Aardgas is een fossiele brandstof die in ruime mate voorhanden is.

Horeca

Duurzaam eten en drinken
In de restaurants van Safaripark Beekse Bergen wordt Puro Fairtrade koffie en Lipton Rainforest Alliance thee geserveerd. In ons park kan je dus verantwoord en duurzaam genieten van lekkere warme dranken. Naast duurzame koffie en thee zijn er ook andere duurzame producten te verkrijgen in onze restaurants. Zo serveren wij biologische tomatensoep, kroketten en frikandellen. En veel meer van onze producten zijn voorzien van een Fairtrade of Beter Leven keurmerk! 

Duurzame bekers en borden
Alle dranken en al het eten word geserveerd in duurzame bekers en op duurzame borden. Zo zijn de papieren bekers gemaakt van duurzaam FSC-hout en de borden zijn gemaakt van palmbladeren.

Duurzaam schoonmaken
In de keukens van de restaurants van het Safaripark wordt uitsluitend gebruik gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van het keurmerk Ecolab.

Duurzaam voer voor de dieren

Hooi en brok
De dieren in het Safaripark krijgen uitsluitend duurzame hooi en brok gevoerd. Bij de productie van het hooi worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, en wordt er minimaal bemest. Daarnaast worden het hooi en de brok naar het Safaripark vervoerd door vrachtwagens met minimale uitstoot. 

Duurzame vis 
De vis voor bijvoorbeeld de pinguïns is voorzien van het MSC keurmerk, dat staat voor duurzaam gevangen vis van van Marine Stewardship Council (MSC). 

Afval scheiden

In Safaripark Beekse Bergen wordt hout, ijzer, puin en plastic afval gescheiden.

« Terug

Accommodaties & bedrijfsgroepen

Laatste nieuws Green Key

Wij staan op de Recreatie Vakbeurs 2023, komt u ook?

Recreatie Vakbeurs 2023donderdag 12 oktober 2023 Komt u op 14, 15 en 16 november naar onze stand op de Recreatie Vakbeurs 2023 in Hardenberg? Wij kunnen u dan meer vertellen over Green Key en Duurzaam Gastvrij, de normen, uw keuring en u helpen ... Lees verder

Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen

TAF frieslandwoensdag 27 september 2023 Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering! Wil jij samen met ... Lees verder

2 Green Key deelnemers als winnaar uit de bus bij Gaia Green Awards

Gaia Green Awards - Kapellerputwoensdag 20 september 2023 Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van ... Lees verder