Op maandag 12 augustus organiseert de Good Fish Foundation, uitgever van de VISwijzer, de 'Chefs voor Goede vis – Beach Clean up’ in Scheveningen. Een etappe van de Beach Cleanup tour van Boskalis en Stichting de Noordzee speciaal voor de horeca. In deze week ruimen langs de gehele Nederlandse kust vrijwilligers het strand op om een statement te maken voor schone oceanen.
De Good Fish Foundation doet iets extra! Na het opruimen van 3 kilometer strand wordt een lunch geserveerd bij strandpaviljoen Patagonia Beach. Hier geven wordt een interactieve workshop gegegeven over het gebruik van duurzame vis in de horeca. Er wordt ingegaan op verschillende onderwerpen zoals welke tonijn duurzaam is, de verhalen rondom kweekvis en wat er nou mis is met garnalen.
Er is plek voor 25 chefs, sous-chefs en/of horeca-ondernemers die verantwoordelijk zijn voor vis-inkoop. En u kunt er bij zijn! Good Fish Foundation biedt u dit programma gratis aan, zodat u wordt bijgepraat over de achtergronden van duurzame vis op menukaarten. Belangrijk is dat u een koksbuis meeneemt omdat er met alle deelnemers een fotostatement wordt gemaakt voor de media.
|