Eerste gecombineerde Green Key/Eko keurmerk uitgereikt aan de Wasvenboerderij

Uitreiking GK en EKO keurmerk 2donderdag 28 november 2019

Horecabedrijven kunnen vanaf nu met één audit het gecombineerde Green Key/Eko keurmerk verkrijgen. De Wasvenboerderij in Eindhoven heeft de primeur hiermee. Aan de horecaonderneming werd maandag 25 november het certificaat voor het eerste gecombineerde EKO/Green Key label overhandigd. Dit gebeurde rondom de Horeca-netwerklunch die bij Gasterij Wasven gehouden werd.

André Brouwer van EKO-keurmerk geeft aan dat het 'best wel een puzzel was' om tot dit gecombineerde label te komen. "We hebben hiervoor de twee keurmerken in elkaar geschoven. EKO-keurmerk zit wat meer op food, Green Key kijkt wat meer naar de bedrijfsvoering en het milieu. Uiteindelijk combineerde het wel goed en ging het vooral om het op één lijn krijgen van de praktische zaken. Wanneer ontvang je bijvoorbeeld de rekening en hoe vaak wordt een bedrijf gecontroleerd? Er is nu één audit, waarmee je tijd, geld en moeite kunt besparen."

Hij hoopt dat dit nieuwe label meteen ook nieuwe deuren zal openen. "We hebben nu Green Key voor restaurants er bij getrokken, de volgende stap is om ook de Green Key voor hotelketens en congrescentrums te gaan integreren. Er zijn honderden Green Key-gecertificeerden. Dankzij onze samenwerking kan EKO-keurmerk nu ook de Green Key relaties gaan benaderen met de vraag of biologisch in het systeem zou passen. Voor een bescheiden toeslag kun je een dubbele certificering verkrijgen. Wij willen hierover graag in overleg gaan."

Diverse presentaties tijdens netwerklunch
André kijkt terug op een geslaagd evenement. "Het zat vol tot de laatste stoel. Er waren zo'n 35 belangstellenden, waaronder veel horecaondernemers en wat leveranciers. Tijdens de Horeca-netwerklunch werden diverse presentaties gehouden. Er was een bijdrage van de Good Fish Foundation en van de KMVK-directeur Erik van Dijk. "Dit is de stichting die de Green Key certificaten uitreikt en beheert. Er is ook een presentatie gegeven door Green Dish. Green Dish heeft op een wetenschappelijke manier de milieubelasting van verschillende typen gerechten berekend. Zij kunnen aan de hand van de menukaart exact aangeven hoe de CO2-belasting verlaagd kan worden."

Voor meer informatie:

Erik van Dijk
erik@kmvk.nl
06-12 81 06 41

« Terug

Accommodaties & bedrijfsgroepen

Laatste nieuws Green Key

Wij staan op de Recreatie Vakbeurs 2023, komt u ook?

Recreatie Vakbeurs 2023donderdag 12 oktober 2023 Komt u op 14, 15 en 16 november naar onze stand op de Recreatie Vakbeurs 2023 in Hardenberg? Wij kunnen u dan meer vertellen over Green Key en Duurzaam Gastvrij, de normen, uw keuring en u helpen ... Lees verder

Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen

TAF frieslandwoensdag 27 september 2023 Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering! Wil jij samen met ... Lees verder

2 Green Key deelnemers als winnaar uit de bus bij Gaia Green Awards

Gaia Green Awards - Kapellerputwoensdag 20 september 2023 Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van ... Lees verder