Bedrijfsrestaurant Hogeschool Zeeland 1e Green Key gecertificeerd in Nederland.

GK Bedrijfsrestaurant voor Hogeschool Zeelandwoensdag 11 maart 2015 12:20

De Green Key voor Bedrijfsrestaurants is op 1 januari 2015 gelanceerd door Stichting KMVK.

Hogeschool Zeeland ontvangt eerste Green Key voor Bedrijfsrestaurants

Scholieren en medewerkers van de Hogeschool Zeeland in Vlissingen lunchen voortaan  in het eerste Green Key gecertificeerde bedrijfsrestaurant van Nederland. Op donderdag 15 januari ontving de Hogeschool Zeeland op de Vakbeurs Facilitair in ‘s-Hertogenbosch het eerste Green Key certificaat uit handen van Erik van Dijk (Directeur Stichting KMVK/ Green Key) op de stand van Hospitality Adviesbureau HTC Advies.

Hogeschool Zeeland; een duurzame hogeschool

De Hogeschool Zeeland heeft duurzaamheid al jaren hoog in haar vaandel staan. Brigitte Pommee is MVO coördinator binnen de Hogeschool Zeeland en verantwoordelijk voor het verduurzamen van de hogeschool. Via tal van projecten met Zeeuwse bedrijven, studenten en onderwijsprogramma’s probeert zij met de Hogeschool Zeeland een koploperspositie in te nemen op het gebied van duurzaamheid. Toen de mogelijkheid voorbijkwam om de cateringlocatie te certificeren aarzelde de hogeschool dan ook niet.  ’Het behalen van de Green Key voor ons bedrijfsrestaurant sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van de Hogeschool Zeeland. Wij zijn er dan ook trots op dat wij als eerste hogeschool van Nederland het Green Key certificaat hebben behaald’, aldus Brigitte Pommee.

Duurzame cateringlocatie

Ruim 10 maanden heeft de cateringlocatie van de Hogeschool Zeeland er over gedaan om onder begeleiding van HTC Advies het Green Key certificaat te behalen. Enkele zaken binnen de cateringlocatie bleken al duurzaam. Zo wordt de bedrijfskleding van de medewerkers al geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden, bestaat de verlichting grotendeels uit Led- en spaarverlichting, kunnen de medewerkers gebruik maken van de (door eigen zonnepanelen opgeladen) elektrische Nissan Leaf en worden er in de cateringlocatie jaarlijkse diverse activiteiten georganiseerd voor maatschappelijke organisaties.

Echter moesten er ook nog veel zaken worden verduurzaamd binnen de cateringlocatie om voor de Green Key in aanmerking te komen.  In nauw overleg met leverancier Sligro is het percentage duurzame Food- & Beverage producten verdrievoudigd. Adri Bimmel (cateringmanager van de Hogeschool Zeeland) vertelt hier het volgende over: ‘Het bijzondere is dat wij veel meer biologische-, fair trade- en streekproducten in ons assortiment hebben, maar dat onze inkoopprijs niet is gestegen’. Daarnaast is er ook op het gebied van non-food veel verbeterd, doordat de cateringlocatie tegenwoordig milieuverantwoorde schoonmaakmiddelen, handzepen en vaatwasmiddel en duurzame servetten en overige papiersoorten inkoopt. Tenslotte hebben de medewerkers van de cateringlocatie een uitgebreide MVO training gehad.

« Terug

Reacties op 'Bedrijfsrestaurant Hogeschool Zeeland 1e Green Key gecertificeerd in Nederland.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.