Het vizier op duurzaam bouwen en ondernemen

VanDerValk Veenendaalmaandag 15 juni 2015 14:12

Nick Timmerss - General Manager van Van der Valk Hotel Veenendaal - geeft aan dat de focus bij het ontwerp van het hotel vooral lag op het besparen van energie. “Bij de vorm en het ontwerp van het hotel is vooral rekening gehouden met het beeldkwaliteitsplan van de gemeente Veenendaal. Het ontwerp op zich was geen onderdeel van het duurzaamheidsprogramma, maar hield vooral rekening met hoe wij het hotel wilden gebruiken.”

persbericht
www.hetvizier.com

Bij de keuze van een locatie, stelt het Van der Valk-concern een aantal voorwaarden. Zo moet het hotel altijd in het zicht van de snelweg liggen én direct bij een afslag.

Nick Timmers: “Toen we op zoek waren naar een locatie tussen Bunnik en Arnhem, was Veenendaal een logische keuze. Deze plek op Businesspark Het Vizier voldoet aan alle eisen. We merken nu dat voor zakelijke gasten de nabijheid van Intercity station Veenendaal-De Klomp ook een enorm pluspunt is. We zitten hier echt mooi, zo op de kop van het terrein van Businesspark Het Vizier.

En, loopt het goed? Timmers: “Het gaat boven verwachting. Zowel qua bezetting van de kamers als van de vergaderzalen. Bovendien merken we dat de aantrekkingskracht van dit hotel voor congressen en bedrijfsfeesten steeds meer toeneemt.”

LED-verlichting, drie-dubbel glas en een warmtekrachtinstallatie

Timmers geeft aan dat de focus bij het ontwerp van het hotel vooral lag op het besparen van energie. “Bij de vorm en het ontwerp van het hotel is vooral rekening gehouden met het beeldkwaliteitsplan van de gemeente Veenendaal. Het ontwerp op zich was geen onderdeel van het duurzaamheidsprogramma, maar hield vooral rekening met hoe wij het hotel wilden gebruiken.”

Timmers vervolgt: “Het hotel beschikt over een warmtekrachtinstallatie die warmte van apparaten omzet in energie. Denk dan bijvoorbeeld aan de warmte die vrijkomt bij het gebruik van ovens en vaatwassers. Verder beschikt het hotel over drie-dubbel glas, extra isolatie en is er overal LED-verlichting.”

En hoe zit het met de verwarming en met watergebruik door gasten? Timmers: “De verwarming is gekoppeld aan ons reserveringssysteem. Als kamers of zalen niet worden gebruikt, staat de verwarming uit. Verder besparen we water in de badkamers door speciale filters, die de waterdruk op peil houden maar het waterverbruik verlagen.”

 

Green Key legt de duurzame lat extra hoog

De horecabranche kent een eigen ‘groen’-certificaat: Green Key. Te behalen in de categorieën brons, zilver en goud. Timmers: “Green Key gaat heel ver en stelt hoge eisen aan de dagelijkse praktijk. Maar wij zijn ambitieus! We zijn direct voor goud gegaan. Dat moet ik ook wel met zo’n modern en efficiënt opgezet hotel. Begin juni hebben we inderdaad het gouden certificaat inderdaad behaald. Daar zijn we heel trots op! ”

Van der Valk Hotel Veenendaal geeft de voorkeur aan lokale toeleveranciers als het gaat om food. Timmers: “We kopen veel kaas, brood en vlees in de buurt. Het kalfsvlees komt bijvoorbeeld van Ecofields. Voor visconsumptie volgen we het seizoen. Beter voor de visstand. En op de buffetten staan geen wegwerpschalen en –bakjes meer.”

« Terug

Reacties op 'Het vizier op duurzaam bouwen en ondernemen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.