Groene uitjes - Artikel ANWB

anwb-logodinsdag 28 juni 2016 11:35

Bewust en toch comfortabel op pad

03 juni 2016 - Natuur speelt een belangrijke rol in onze vrije tijd. Daarom is het fijn om in die vrije tijd ook iets terug te doen voor de natuur. Dat kun je doen door heel bewust je camping, pretpark of hotel te kiezen. Hoe? Check of je bestemming is aangesloten bij Green Key. Green Key-locaties houden de druk op natuur en milieu minimaal, zonder dat bezoekers inboeten op comfort en luxe.

Keurmerk

Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Van dierentuinen tot hotels, campings en zwembaden. Green Key-bedrijven dragen graag hun steentje bij aan een groene toekomst. Zo zorgen zij, en hun gasten, ervoor dat de generaties na ons ook kunnen genieten van een ontspannen dag in de natuur.

Comfort

Kwaliteit staat bij Green Key hoog in het vaandel. Duurzaamheid mag niet ten koste gaan van de luxe en het comfort. Sterker nog: de doordachte en bewuste keuzes die een Green Key-onderneming maakt, bevorderen vaak juist het comfort. Denk bijvoorbeeld aan airconditioning, verwarming en verlichting die automatisch aan- en uitgaan.

Steentje bijdragen

Uiteraard kunnen gasten ook zelf hun steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door handdoeken na een douchebeurt nogmaals te gebruiken en afval te scheiden, maar de gast is niets verplicht. Een bezoek aan een Green Key-onderneming is al een bijdrage op zich. Dat is genieten met oog voor de toekomst.

Nog duurzamer op pad? Kijk eens in de ANWB-webwinkel voor een hervulbare drinkflesof zonnelader voor je telefoon.

« Terug

Reacties op 'Groene uitjes - Artikel ANWB'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.