Klimaatslim landschapsbeheer. ‘Pilotproject Meer bomen en bos in landschap Gelderland’

proboswoensdag 26 juni 2019 11:35

Klimaatslim landschapsbeheer is de naam van een pilotproject van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Probos om meer bomen en bos in het landschap van Gelderland te realiseren. Bomen en bossen leveren de maatschappij belangrijke producten en diensten. Ze produceren hout, verfraaien het landschap, dragen bij aan biodiversiteit, zuiveren lucht, leveren energie en schoon water, helpen het klimaat door CO2 vast te leggen, hittestress te verminderen en wateroverlast te dempen bij extreem weer en produceren hout. Bomen en bossen dragen bij aan een mooie leefomgeving, wat bedrijven en toerisme aantrekt en de vastgoedwaarde doet stijgen. (foto: Probos)

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Probos zien op korte termijn kansen om meer robuustere aanplant te realiseren van in totaal 4 ha in combinatie met andere maatschappelijke functies. Een aantal maatschappelijke ontwikkelingen bieden hiervoor kansen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meer aandacht voor functiecombinaties met
1) Circulaire, natuur-inclusieve landbouw
2) Klimaatbuffers
3) Beplantingen langs infrastructuur (wegen en paden)
4) Beplantingen op recreatiegebieden

SLG en Probos zoeken grondeigenaren die aankomend plantseizoen (2019-2020), met gebruikmaking van een gunstige regeling voor de aanschaf van plantmateriaal en aanlegkosten, houtopstanden willen aanleggen op hun terrein. Meld u aan via onderstaand aanmeldformulier.

Meer informatie over voorwaarden en procedure zie flyer Klimaatslim landschapsbeheer.

Aanmelden, klik hier.

« Terug

Reacties op 'Klimaatslim landschapsbeheer. ‘Pilotproject Meer bomen en bos in landschap Gelderland’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.