De winnaars Beste Strandpaviljoen 2017 zijn bekendgemaakt!

IMG_1357donderdag 06 juli 2017

’t Badhuys Vlieland Beste Strandpaviljoen 2017

’t Badhuys op Vlieland is tijdens de jaarlijkse verkiezingen gekozen tot het Beste Strandpaviljoen 2017. Paal 14 in Katwijk is de Beste Nieuwkomer 2017.

Op donderdag 6 juli werden in strandpaviljoen De Waterreus in Scheveningen de winnaars van de verkiezing Beste Strandpaviljoen 2017 bekendgemaakt. Grote winnaar was ’t Badhuys op Vlieland, onderdeel van Westcord Hotels van horecaondernemer Harry Westers.

Zowel het publiek als de vakjury konden niet om ‘t Badhuys heen. De volledig opnieuw gebouwde zaak ging afgelopen april open. Het publiek en vakjury prezen het moderne interieur met industriële elementen, het duurzame karakter, de aandacht voor een schone omgeving en de goede service.

Winnaars 2017
Paal 14 uit Katwijk werd Beste Nieuwkomer 2017. De zaak bestaat al een paar jaar als seizoensbedrijf, maar eigenaar Mark Grimbergen – die het stokje van zijn vader over heeft genomen - opende dit jaar een nieuw jaarrondpaviljoen. Naast de prijs voor het Beste Paviljoen en de beste nieuwkomer van 2017 werden ook de winnaars per provincie en het beste zoetwaterpaviljoen bekend gemaakt. Daarnaast werden het Schoonste en het Duurzaamste paviljoen bekend gemaakt en de bedrijven die onder Belgische en Duitse bezoekers het populairst waren.

Green Key deelnemer Stranpaviljoen Sjoerd (Ameland) uitgeroepen tot Meest Duurzame Strandpaviljoen!
Voor de tweede keer op rij kon de jury niet om Sjoerd heen. Dit paviljoen heeft echt een nieuwe standaard gezet op het gebied van duurzaamheid. In alle aspecten van de bedrijfsvoering is nagedacht over goed ondernemerschap met een zo klein mogelijke footprint. Zo is de vloer van de oude zaak hergebruikt, gebruikt Sjoerd overal ledverlichting en zijn de urinoirs zonder water. In de keuken en voor de verwarming is voor de meest milieuvriendelijke oplossingen gekozen. Het eten bestaat uit veel lokale producten. Hier is duurzaamheid geen containerbegrip of marketingtool, hier zit het echt in het DNA van het bedrijf.
Publieksbeoordeling Sjoerd heeft vriendelijke en snelle bediening en het wordt gewaardeerd dat de chef met streekproducten de lekkerste gerechten weet te bereiden. Het gebouw lijkt één met de schone natuur die Ameland te bieden heeft. Het paviljoen gooit ook onder de gasten hoge ogen vanwege de fantastische architectuur en de groene ambities.

Green Key deelnemer Het Strand (Katwijk) uitgeroepen tot Beste Strandpaviljoen Zuid-Holland!
Het Strand eindigde zeer hoog in de publieksbeoordelingen. Eigenaar Henny Schaap is dan ook een oudgediende aan de kust en heeft de afgelopen jaren veel vernieuwd en verbeterd. De jury waardeerde ook dat Het Strand veel rekening heeft gehouden met duurzaamheid met de nieuwbouw en hoe ze de bezoekers betrekken bij het schone strand. Niet alleen de horeca, de uitstraling en de gastvrijheid kloppen bij Het Strand, hier is echt een paviljoen neergezet waar heel breed gekeken is naar goed ondernemerschap dat perfect aansluit op de tijdgeest en klaar is voor de toekomst.
Publieksbeoordeling Het Strand heeft een zeer uitgebreide menukaart met geweldig eten op hoog niveau. Het is echt een restaurant aan het strand waar zelfs kreeft en oesters worden geserveerd. Het personeel is uitermate vriendelijk en behulpzaam. Kortom: een hoog niveau in kwaliteit en service en volgens één reactie zelfs het beste strandpaviljoen ooit.

Meer strandhoreca
Het gaat goed met de Nederlandse strandhoreca. Dit jaar groeide het aantal paviljoens tot 322. En het is dit jaar voor het eerst dat er meer paviljoens jaarrond op het strand staan dan seizoensbedrijven die voor de winter worden afgebroken.

Over de verkiezingen
De verkiezing is een initiatief van Strand Nederland en wordt ondersteund door Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, NBTC Holland Marketing en horecavakblad Entree. De prijs wordt toegekend op basis van publieksstemmen, jurybezoeken en mystery visits.

Overzicht winnaars Beste Strandpaviljoen 2017
Beste Strandpaviljoen:                                                       ’t Badhuys op Vlieland
Beste Nieuwkomer:                                                            Paal 14 in Katwijk
Meest Duurzame Strandpaviljoen:                                 Sjoerd op Ameland (Green Key deelnemer)
Schoonste Strandpaviljoen:                                                 Beachclub Perry’s in Scharendijke
Beste Zoetwaterpaviljoen:                                                   Sunrise in Best
Beste Strandpaviljoen Zeeland:                                           Dok 14 in Cadzand
Beste Strandpaviljoen Zuid-Holland:                              Het Strand in Katwijk (Green Key deelnemer)
Beste Strandpaviljoen Noord-Holland:                                   Zilvermeeuw in Egmond aan Zee
Beste Strandpaviljoen Waddeneilanden:                                ’t Badhuys op Vlieland
Populairste Strandpaviljoen volgens Belgen:                          De Zeemeeuw in Noordwijk
Populairste Strandpaviljoen volgens Duitsers:                        Paal 17 op Texel

« Terug

Accommodaties & bedrijfsgroepen

Laatste nieuws Green Key

Wij staan op de Recreatie Vakbeurs 2023, komt u ook?

Recreatie Vakbeurs 2023donderdag 12 oktober 2023 Komt u op 14, 15 en 16 november naar onze stand op de Recreatie Vakbeurs 2023 in Hardenberg? Wij kunnen u dan meer vertellen over Green Key en Duurzaam Gastvrij, de normen, uw keuring en u helpen ... Lees verder

Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen

TAF frieslandwoensdag 27 september 2023 Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering! Wil jij samen met ... Lees verder

2 Green Key deelnemers als winnaar uit de bus bij Gaia Green Awards

Gaia Green Awards - Kapellerputwoensdag 20 september 2023 Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van ... Lees verder