Lijsten nieuwe erkende maatregelen energie

phpThumb_generated_thumbnailjpgdinsdag 11 juli 2017

Op 8 juni is in de Staatscourant het volgende gepubliceerd: een wijziging van bijlage 10 van de activiteitenregeling milieubeheer.

Deze wijzigingsregeling voegt voor vijf bedrijfstakken erkende milieumaatregelenlijst toe aan de activiteitenregeling: de levensmiddelenindustrie, de agrarische sector, de mobiliteitsbranche, sport en recreatie en hotels en restaurants.

Vanuit de nieuwe maatregelen voor sport en recreatie wordt voor het hebben van kantoren ook verwezen naar de bestaande lijst erkende maatregelen voor kantoren zie infoblad RVO. Voor supermarkten wordt verwezen naar de erkende maatregelen voor detailhandel echter deze zijn nog niet gepubliceerd. De verwachting is dat binnenkort de erkende maatregelenlijst voor detailhandel zal volgen.

Bovenstaande heeft tot gevolg dat wij vanuit de Green key het gereedschap ‘verklaring voldoen aan wet&regelgeving en milieumaatregelenlijst’ hebben aangepast. Klik op onderstaande links voor de verklaring:

  1. Sport en recreatie. Inrichtingen waar sprake is van sport en recreatie. Het gaat om vakantie- & recreatieparken en campings, zwembaden, sporthallen, sportzalen, ijsbanen, sauna’s en sportvelden en combinaties daarvan. Voor vakantie- & recreatieparken en campings geldt dat voor de kantoren, supermarkten en restaurants op deze parken gebruik gemaakt kan worden van de erkende maatregellijst voor kantoren, detailhandel en hotels & restaurants. De erkende maatregellijst geldt niet voor vakantiewoningen en niet voor stadions.
  2. Hotels en restaurants. Inrichtingen waar logies verschaft wordt voor kortstondig verblijf in hotels en motels of inrichtingen waar hoteldienstverlening plaatsvindt (zoals pensions en appartement hotels) en inrichtingen waar in restaurants volledige maaltijden worden verschaft voor directe consumptie ter plekke, al dan niet in combinatie met dranken en kleine etenswaren voor directe consumptie. Ter indicatie de SBI-codes die hiervoor veelal worden gebruikt: SBI-code 55.10.1, 55.10.2 en 56.10.1. Het gaat hier niet om verhuur van vakantiehuisjes en appartementen, vakantiekampen, groepsaccommodaties, jeugdherbergen of overige logiesverstrekking (SBI-code 55.2 en 55.9). Ook gaat het niet om cafetaria’s, ijssalons, lunchrooms, snackbars, eetkramen e.d. of om cafés (SBI-code 56.30). Ook gaat het niet om conferentieoorden (SBI-code 55.10.2) Hotels of restaurants met een conferentiegelegenheid vallen wel onder de reikwijdte van de lijst

Kies de juiste voor uw bedrijf en vul deze in. Upload de ingevulde lijst en pas zo nodig uw MVO-actielijst aan en upload deze ook. Op die manier blijft u vanuit de Green key actueel met het oog op wet- en regelgeving. U kunt de lijsten ook vinden via: www.greenkey.nl/gereedschappen.

Via de verplichte dan wel optionele energienormen (hoofdstuk 7) van de Green Key voldoet u al aan een deel van deze erkende maatregelen. De erkende maatregelen waar een specifiek benoemde Green Key norm voor geldt hebben we een groen kleurtje gegeven maar let op: omdat er bij Green key normen veelal een keuzemogelijkheid is uit een aantal energiemaatregelen kan het zijn dat de Green key norm en de erkende maatregel niet één op één overeenkomen. Controleer dit svp goed en vul het juist in op uw MVO actielijst.

« Terug

Accommodaties & bedrijfsgroepen

Laatste nieuws Green Key

Wij staan op de Recreatie Vakbeurs 2023, komt u ook?

Recreatie Vakbeurs 2023donderdag 12 oktober 2023 Komt u op 14, 15 en 16 november naar onze stand op de Recreatie Vakbeurs 2023 in Hardenberg? Wij kunnen u dan meer vertellen over Green Key en Duurzaam Gastvrij, de normen, uw keuring en u helpen ... Lees verder

Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen

TAF frieslandwoensdag 27 september 2023 Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering! Wil jij samen met ... Lees verder

2 Green Key deelnemers als winnaar uit de bus bij Gaia Green Awards

Gaia Green Awards - Kapellerputwoensdag 20 september 2023 Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van ... Lees verder